Varenummer (SKU): 34.0116.AU.
Kategori: .
Tag:

Rolf Binder – Hanisch Shiraz 2016

DKK 699,00

Rolf Binder – Hanisch Shiraz 2016

Det er en vin, hvor der ikke er gået på kompromis på nogen måde – hverken med hensyn til frugtkvalitet, egkvalitet eller vinproduktion. Denne vin produceres kun i de allerbedste årgange.

Barossa er kendt for sine Shiraz vine, og Hanisch er en af klassikerne blandt de bedste vine fra regionen.  Den har i mange år været blandt Langtons klassificering af Australiens fineste vine.

Det er en vin med en fuld krop og fuld af komplekse smagsoplevelser. Den bliver hængende i ganen længe. Det er en vin, der kan tåle at ligge og nydes stadig efter mange år, gerne 10-20 år.

Rolf Binder - HanisCh Shiraz 2016

Rolf Binder er en vinproducent, der producerer meget fine vine fra Barossa Valley, ca. 80 km nordøst for Adelaide, Australien. Det har været et familieforetagende siden 1955, startet af Rolf Heinrich Binder, der var emigreret fra Østrig. Nu fører sønnen Rolf Binder og datteren Christa Deans i 2. generation familietraditionen videre og producerer nogle af de bedste vine fra regionen. Rolf Binder har specialiseret sig i rødvine og Christa Deans i hvidvine. Søskendeparret har arbejdet sammen i mere end 25 år og er begge højt ansete for deres evner inden for produktion af vine af høj kvalitet.

Hanisch Shiraz er Rolf Binders mest karakteristiske vin og er selvfølgelig en vin, der har en helt specielt plads i Rolfs hjerte.

Vinen er fremstillet af 100% Shiraz druer dyrket i vingården 'Chri-Ro vingården' og er opkaldt efter den oprindelige ejer af vingården 'Punch' Hanisch. Denne særlige vinmark blev købt af familien Binder i 1968, og Rolf Binder Senior og unge Rolf Binder (dengang bare 11 år) begyndte at plante vinstokke her i 1972.

I midten af ​​1980'erne blev en sektion med 8 rækker anerkendt for, at disse Shiraz druer havde en særlig intens aroma, dyb farve og smag. Den første Shirazvin fra denne vingård blev tappet i 1988 og kaldt 'Long Rows' Shiraz.

Det er en vin, hvor der ikke er gået på kompromis på nogen måde - hverken med hensyn til frugtkvalitet, egkvalitet eller vinproduktion. Denne vin produceres kun i de allerbedste årgange.

Barossa er kendt for sine Shiraz vine, og Hanisch er en af klassikerne blandt de bedste vine fra regionen.  Den har i mange år kommet på været blandt Langtons klassificering af Australiens fineste vine.

Det er en vin med en fuld krop og fuld af komplekse smagsoplevelser. Den bliver hængende i ganen længe. Det er en vin, der kan tåle at ligge og nydes stadig efter mange år, gerne 10-20 år.

Der fremstilles typisk kun 200-250 dusin, når denne vin kan fremstilles.

"95 point, kan drikkes indtil 2032, 14,5% alc."
James Halliday, Wine Companion 2020

Type

Rødvin

Land

Australien

Årgang

2016

Alkohol %

14,50%

Flaskestørrelse

75 cl

Druer

Shiraz

Vinkælder

Frem til mindst 2036

Tasting Note

Planted in 1972, the ‘Hanisch’ vineyard is made up of twelve rows of vines which run east-west down a gentle hill-slope between Hanisch and Stelzer Roads. This flagship wine has an incredicle track record that dates back to the early 1990s. This 2016 release is a truly exceptional expression of single vineyard Barossa Shiraz from one of the finest Barossa vintages. It is a wine that makes a wonderful addition to any cellar, consistently rated as one of the best Shiraz wines in Australia.

THE VINTAGE:
The 2016 Barossa grape harvest was a stand-out, with high quality fruit and supply returning to normal after several low-yielding vintages. Drier soils, combined with a warmer than average Spring and early summer meant the vines got away at a cracking pace, growing well and setting a good number of bunches. A fortuitous 1.5 inches rainfall in January, followed by generally mild conditions throughout late January/February saw phenology keep up with sugar levels in Shiraz – lots of brown, crunchy seeds early, yielding rich, ripe tannins – and early flavour development. Shiraz yields were10-20% above the five year average.

ROLF’S WORDS ON THE VINEYARD, WINEMAKING & CELLARING:
Why is the Hanisch so close to my heart? Perhaps it’s because I planted the vineyard with my father when I was 11 years old. The first wine produced was released in 1988 as the ‘The Long Rows’ Shiraz, and right away it proved to be very special. In 1991 I named the wine ‘Hanisch’ as the western boundary of the vineyard block is a dirt track called Hanisch Road, named after a well known Tanunda settler and winemaker, Arthur Hanisch. The Hanisch Shiraz vines are low yielding and hand picked each harvest. This 2016 release was matured in 75% new American (AP John) and 25% new French (Cadus) oak barrels for 22 months, with only the very best barrels chosen to make up the final blend for bottling. The Hanisch is only produced in the very best of vintages. Under correct cellaring conditions, I can safely say that this wine can be matured for up to 20 years. 240 dozen produced.

ANALYSIS:
Alc. Vol 14.5%, Acidity 6.58g/lt, pH 3.52

REVIEWS:
Rating 95 – GOLD
“Amazing red-noir hue. Waves of flavour, rich fruit doused in spices, licorice and oak spices too but everything in its place. Full-bodied, decisive tannins and impressive. A wine by design as much as place. Drink to 2032. Cork”.
James Halliday 2020 Wine Companion